6 oktober, 2019
  • 394
  • 0

ZONDAG, 6 OKTOBER AMERHALTOERNOOI MADE

Dinand mocht vandaag het spits afbijten. Hij was een alleen erg enthousiast een uur te vroeg aanwezig. Tijdens zijn eerste partij moest hij nog even wakker worden. De partijen erna groeide hij heel erg in het toernooi, met een aantal hele mooie punten. Tijdens dit toernooi was het mogelijk vanuit de verliezers poule toch nog in de finale te komen. Hier trof hij opnieuw zijn eerste tegenstander. Nu een compleet andere partij, hij was fel, een stuk actiever en trok hiermee de wedstrijd naar zich toe. Wat resulteerde in een 1e plaats voor Dinand.

In de tweede groep waren de dames aan de beurt. Daniëlle, Tessa en Emma. Het lukte Danielle niet om ver genoeg in te draaien bij de worpen waardoor zij helaas twee partijen verloor. Tessa moet wat feller worden en zodra ze vast heeft de worp echt maken met de intentie om te werpen. Emma kreeg een geheel nieuwe opdracht waar zij mee mocht gaan stoeien. Dit pakte zij goed op en weet ook waar de verbeterpunten hier liggen. Met actief judo heeft zij de 1e plek veroverd.

Tot slot de laatste en grootste groep van vandaag. Jongens -12 en -18 jaar. In deze groep deden Matthijs, Sam, Matthijs, Chris, Justin, Nicholas, Rens, Nicky en Jens mee. Matthijs van den Hil moest lang wachten op zijn partijtjes, maar won gemakkelijk zijn eerste twee partijtjes met een mooie worp en een houdgreep. Helaas verloor hij er hierna twee wat resulteerde in een 5e plaats. Sam moest ook erg lang wachten op zijn eerste partij. Deze judoode hij wel erg goed. Hij moet iets feller in zijn pakking worden, maar als hij die eenmaal heeft komen er hele mooie worpen uit. Sam heeft er drie gewonnen en een verloren en werd uiteindelijk 3e. Matthijs Dicke begon moeizaam aan het toernooi, waarbij hij geen grip kreeg op zijn pakking. De wedstrijden hierna kreeg hij de smaak weer te pakken wat resulteerde in een 3e plaats met een heel mooi punt in zijn laatste pot. Chris moest even wakker worden geschud tijdens zijn eerste partij, maar won deze gelukkig wel. De tweede partij judoode hij overtuigend maar ging helaas onderuit met een ippon. Zijn laaste partijen judoode hij weer als Chris, met mooi aanvallend judo. Waardoor hij de 3e plaats heeft weten te bemachtigen. Justin heeft vandaag mooie punten gemaakt. Twee van zijn drie partijen won hij erg overtuigend en in de finale mocht hij uiteindelijk tegen zijn clubgenoot Rens, deze verloor hij wat eindigde in een 2e plaats. Rens moest van ons vandaag lekker aan de gang met technisch judoën. Zijn eerste twee partijen heeft hij met een mooie o uchi en een heupworp gewonnen. De finale won hij ook waardoor hij op de 1e plaats eindigde. Nicholas had zijn dag vandaag niet, het lukte hem niet om in zijn pakking te komen. Waardoor hij helaas twee potten verloor. Nicky verloor zijn eerste pot doordat hij niet de pakking kreeg waar hij naar op zoek was. Zijn tegenstander wist hem hier goed vanaf te houden waardoor Nicky niet aan zijn technieken toekwam. De partijen daarna heeft hij met mooie punten en gecontroleerd newaza netjes gewonnen, probeer de worpen die je inzet wel nog langer door te zetten. Helaas verloor hij zijn vierde partij waardoor hij op de 7e plaats eindigde. Jens heeft erg goed staan judoën, zijn eerste partij moest hij tegen een goede tegenstander maar deze wist Jens goede tegenstand te bieden. Helaas verloor hij deze uiteindelijk wel. De partijen hierna heeft hij erg mooie punten laten zien waarbij hij een goede opbouw in zijn pakking had. Uiteindelijk verloor hij om de 3e plaats.

Al met al een goede dag voor onze judoka’s en wij hebben genoten van het judo. Iedereen weet waar ze aan moeten werken en dat hopen we de komende trainingen terug te zien.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wilt u altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief