25 februari, 2021
  • 212
by admin

van de voorzitter

Na weer een persconferentie is het opnieuw mijn beurt om naar de achterban van Lu Gia Jen te reageren. Vrolijk kunnen we er nog niet van worden. Heb ik in mijn eerdere bijdragen onder andere gesproken over energie en geduld (patiënt) welke beiden op de proef worden gesteld.

De energie die we graag kwijt willen op bv de tatami moeten we op welke manier dan ook met zijn allen nog even opsparen en dat vergt veel van ons geduld.

Persoonlijk had ik nog minimaal een beetje/sprankje hoop dat wellicht de allerjongsten iets binnen zouden mogen doen, maar helaas. In mijn rol als deelnemer aan het sportelftal binnen de gemeente Den Haag probeer ik steeds duidelijk te maken welke achterstand de binnensport oploopt ten opzichte van de buitensporten. Van een gelijk speelveld is door de nieuwe versoepelingen dan ook geen sprake.

In de afgelopen periode veranderde het weer plotsklaps van Winter naar Lente en laten we hopen dat het vaccineren en de geldende maatregelen ook zo’n ommekeer teweeg kan brengen voor het sporten en ontmoeten bij Lu Gia Jen. Zelf probeer ik de maand april, uiterlijk mei, als horizon te zien. We hebben dan ondertussen meer dan een jaar last van deze pandemie.

De persconferentie heeft voor nu opgeleverd dat er buiten gesport mag worden met de jeugd tot 27 jaar. Er wordt momenteel bij het technisch kader van de diverse sporten geïnventariseerd of we vanuit de vereniging al iets in de buitenlucht kunnen doen. Voor onze sporten speelt het weer hierbij een niet onbelangrijke rol. We houden jullie op de hoogte wat uit de inventarisatie komt.

IK wil dit keer eindigen met het woord dat de afgelopen maanden veel in de politiek en maatschappij is gebruikt,

P          E          R          S          P          E          C          T          I           E          F


Mocht u het niet kunnen lezen er staat perspectief en dit woord kent vele betekenissen.

Bijvoorbeeld: invalshoek, kans, toekomst, uitzicht op een goede ontwikkeling en vergezicht.

De laatste betekenis klinkt het minst hoopvol en laat ik daarom achterwege.

Laten we samen het eens van de invalshoek bekijken dat de binnensport en dus ook onze sporten inderdaad in april mogelijk zijn. Ik zie veel kansen om in de nabije toekomst een hoop mooie dingen te doen waardoor 2021 toch niet vergelijkbaar zal zijn met 2020.

Doordat ik uitzicht zie op een goede ontwikkeling wil ik u allen al melden dat in mei de vereniging de voorheen pensioengerechtigde leeftijd zal bereiken. Wat is mooier om vanuit dit perspectief met elkaar uit te kijken naar dit feest waar ik samen met u hoop te proosten op een volledige herstart van het verenigingsleven.

Kortom even de maatregelen volhouden en met een positieve blik zien we elkaar in onze schitterende accommodatie. Zelf kijk ik er naar uit om u als eerste te melden dat de deur weer wagenwijd open staat.

Fred Krijgsman

Wilt u altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief