Over

Lu Gia Jen

Geschiedenis Lu Gia Jen Den Haag opgericht 1956

Lu Gia Jen is in 1956 opgericht.
Naast het kunnen beoefenen van budo sporten/martial arts organiseren wij activiteiten voor jong en oud. Hier kan men denken aan toernooien, kamp, feestavonden, sportdagen, fietstochten, aerobics, fitness, etc. etc.  Judo kan vanaf de leeftijd van 2,5 jaar bij ons beoefend worden, Aikido vanaf 5 jaar en Karate vanaf 6 jaar.  In 2019 is de nieuwe aanbouw in gebruik genomen en hebben wij er een nieuwe dojo bij. Hierdoor beschikt Lu Gia Jen nu over twee grote dojo’s. De bar/kantine is verplaatst naar het nieuwe deel en helemaal nieuw ingericht. Dit zorgt ervoor dat er ook na de training gezellig een drankje gedronken kan worden.

+ punten

op een rij

  • 2 dojo’s
  • Leuke sfeer
  • Gediplomeerde leraren
  • Lage abonnementsprijs
  • Veel Activiteiten
  • Alle budo sporten beoefenen voor een prijs
  • Goede ondersteuning voor wedstrijdjudoka’s

Geschiedenis

Lu Gia Jen

Op 17 mei 1956 is Lu Gia Jen formeel opgericht door een aantal heren die afkomstig waren van een andere Haagse judovereniging.
Als NAJA (Nederlandse Amateur Judo Associatie) vereniging vestigden zij zich als de judoclub voor Morgenstond.
Begonnen op diverse kleine locaties in deze wijk werd al snel een voor die tijd perfecte locatie gevonden aan het einde van de Leyweg nabij de Erasmusweg. Lu Gia Jen groeide snel naar circa 300 judoka’s en was al snel bekend als een goede wedstrijdclub binnen de NAJA. Met de samensmelting van de bonden naar de huidige JBN is in de kern van Lu Gia Jen nooit iets veranderd.

In de jaren negentig sloot vooralsnog voorzichtig de karate tak aan nadat al eerder damesgym (heet nu aerobics) en heren trim tot de mogelijkheden behoorden. Dit soort aansluitingen past in de naam en betekenis van Lu Gia Jen en staat voor “Jonge loot van oude stam”. Medio jaren 90 was er een huisvestingsprobleem en moest na circa 35 jaar de vertrouwde Leyweg worden ingeruild voor de Baambruggestraat. Dat hier iets moois zou gaan ontstaan had niemand durven dromen, hoewel er al heel lang een maquette van een droom dojo bestond die gemaakt was door één van de oprichters.

Een nieuw begin met inmiddels ongekende mogelijkheden en uitbreidingen diende zich aan. De Karate tak sloot zich formeel aan. Er werd gestart met Jiu Jitsu en de bouw van de eerste spectaculaire dojo voor onder andere de topsportfaciliteiten, als gevolg van goede sportieve resultaten op nationaal niveau.
Pencak Silat kwam over en inmiddels uitgegroeid tot een herkenbaar onderdeel binnen Lu Gia Jen.
Dit geldt ook voor Aikido waarmee het volledige JBN pakket kan worden geboden. Vanuit de Karate tak vond ook verdere uitbreiding plaats met Kobujutsu en zo zijn de takken aan de stam binnen Lu Gia Jen in overeenstemming met de destijds gegeven naam.

Prestaties en ambities heeft Lu Gia Jen in de 21e eeuw gedreven tot een motto van “kijk niet naar gisteren maar denk en kijk naar morgen”. Natuurlijk zijn we trots op de prestaties van vele kampioenen met als hoogtepunt het wereldkampioenschap van Simeon Catharina. Toch wordt bij Lu Gia Jen dan ook niet stil gezeten en daarom werd in 2019 definitief de bouw van een tweede droom dojo afgerond, waarmee de leden facilitair niets tekort komen. Twee perfecte en ruime dojo’s met voldoende kleedruimtes, een meer dan schitterende ontmoeting/kantineruimte, een krachthonk, etc. op één locatie!

Grote evenementen als 7-Masters, het Internationaal Residentie Judo Toernooi (IRJT) naast tal van andere interne en maatschappelijke activiteiten toont dat er leven zit in de vereniging met de blik vooruit naar nieuwe geschiedenis. Dit geldt ook voor prestaties van mogelijk nu nog (zeer) jonge  sporters met gezonde ambities waaraan Lu Gia Jen zoals gebruikelijk een bijdrage aan hun  (top)sportcarrière  zal leveren. Vanuit de visie die Lu Gia Jen hanteert “Iedereen is Kampioen” die begint met de eerste stap op de tatami tot wellicht een Olympische medaille en alles wat daar tussenin zit.

Wij hopen nog veel meer Lugiajen geschiedenis in Den haag te maken in de toekomst!

Conclusie:
Lu Gia Jen van 1956 is in feite nog steeds het Lu Gia Jen van nu, maar wel steeds in een nieuwe en schone witte kimono.

Jongeloot

Een leuk weetje:
De betekenis van de foto’s in Dojo 1 van Lugiajen zijn van links naar rechts.

Links = “ryokan Sinking” of  “Jonge loot van de oude stam”
deze loot is ook het logo van Lugiajen.

Rechts =  “Nana korobi, ya oki” of ” Je valt 7 keer en staat op bij acht.
Het betekent om nooit de hoop op te geven en om altijd naar ontwikkeling te streven.

.
.
.
.
.
.
Wilt u altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief