Judo

Lu Gia Jen verzorgt judolessen voor kinderen vanaf 2½ jaar tot senioren van alle leeftijden.

Judo is een inmiddels alom bekende sport. Iedereen heeft wel eens van Anton Geesink, Willem Ruska, Dennis en Elco van der Geest, Edith Bosch, Mark Huizinga, Kim Polling en Noël van ‘t End gehoord.

Recreatief judo is een sport voor iedereen vanaf 2½ jaar. Het is behalve een wedstrijdsport ook een sport met een groot spelelement. Tevens zit er in het judo een pedagogisch element, welk kan bijdragen aan de lichamelijke opvoeding van het kind. Elk kind kan gaan judoën. Het judospel heeft een veelzijdigheid aan bewegingen en bewegingservaring. Kinderen, die van nature een beetje terughoudend zijn, krijgen door judo een stuk zelfvertrouwen en agressieve kinderen kunnen hun agressie uiten op een sociaal aanvaardbare manier. In een judoles ligt het accent dan ook op bewegen. Tevens leren de kinderen winnen en verliezen, maar hoofdzakelijk de wil om door te gaan en dit is in het dagelijkse leven heel belangrijk.

Natuurlijk is Judo er ook voor de senioren tot en met ?? jaar

Ontstaan van het judo

Judo is een van oorsprong Japanse zelfverdedigingskunst, die rond 1882 werd ontworpen door Jigoro Kano. Het woord betekent ‘zachte weg’, waarbij het woordje do verwant is aan tao (filosofie) en naast de betekenis ‘manier’ ook de betekenis heeft van ‘levenspad’. Een beoefenaar van het judo heet een judoka. Judo is een sport die wereldwijd beoefend wordt en tevens een olympische sport is.

Judo achtergrondinformatie

https://nl.wikipedia.org/wiki/Judo

Wilt u altijd op de hoogte blijven?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief