Tim Houwing

2e Dan Judo

Lid sinds: 2006
Specialisatie: Judo / Wedstijden

  Over mij

  Mijn naam is Tim Houwing en ik ben geboren in Voorburg op 2 maart 1999 maar heb mijn hele leven in Den Haag gewoond, op 2 minuten afstand van de club. Ik judo sinds mijn 5e jaar bij Lu Gia Jen en ben hier begonnen als recreatieve judoka. Rond mijn 9e kwam ik erachter dat ik het wedstrijdjudo erg leuk vond en heb ik tot mijn 18de (inter)nationale wedstrijden gedaan.

  In mijn middelbare school tijd heb ik het TopSport programma gevolgd op het Segbroek College.

  In juni 2019 ben ik afgestudeerd aan het ROC Mondriaan Sport & Bewegen/Lifestyle en momenteel volg ik de opleiding HALO aan de Haagse Hogeschool.

  Ik geef sinds 2014 Judo trainingen en coach tijdens toernooien in de weekenden.

  Naast judoles geven, verzorg ik ook verschillende Sport & Spel workshops op basisscholen, NSO/BSO’s via Sportburo Ren4Sport.

  Ervaring

  JBN Leraar A

  Toen ik 5 jaar oud was, was ik aan het spelen in de speeltuin aan de Baambruggestraat. Ik speelde in die tijd vaak met vrienden uit mijn klas, waarvan er één op judo zat bij Lu Gia Jen. Hij vroeg of ik een keer wilde komen kijken naar een judotraining en van het één kwam het ander.

  Lu Gia Jen wordt door velen omschreven als een ‘warm bad’, wat het voor mij ook is. Er hangt altijd een gezellige, maar ook sportieve sfeer met veel mensen die hart voor de club hebben. Het is mooi om mijn passie voor judo met deze mensen te kunnen delen. Waar ik als jonge judoka na de training altijd wilde blijven kijken naar de oudere groep en droomde om ooit met die ervaren groep mee te kunnen trainen, hoop ik dit ook over te kunnen brengen aan de huidige jeugd. Ik heb mijn beste vrienden leren kennen via Lu Gia Jen en met hun ouders erbij hebben wij een enorme judo-familie waar ik al jaren met veel plezier over de vloer kom.

  Wilt u altijd op de hoogte blijven?
  Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief

  Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief